za porudžbine preko 5000 RSD beplatna dostava

TOCOPHEROL VIT UP FTB.A30

535.50 RSD

DEJSTVO: Upotrebom Tocopherol dražeja podmiruju se dnevne potrebe organizma za vitaminom E i nadoknađuje nedostatak u ishrani. Vitamin E je najvažniji sastojak antioksidansnog sistema ljudskog organizma. Kao vitamin…

DEJSTVO:
Upotrebom Tocopherol dražeja podmiruju se dnevne potrebe organizma za vitaminom E i nadoknađuje nedostatak u ishrani. Vitamin E je najvažniji sastojak antioksidansnog sistema ljudskog organizma. Kao vitamin rastvorljiv u mastima nagomilava se u ćelijskim opnama, česticama lipoproteina u krvotoku i u masnom tkivu.
Izuzetno brzo se vezuje za slobodne radikale kiseonika, učestvuje u njihovom gašenju i sprečava nastanak novih slobodnih radikala čime štiti višestruko nezasićene masne kiseline od oksidacije i sprečava oksidaciono oštećenje ćelijskih membrana.
Povoljan efekat vitamin E u smislu poboljšanja prokrvljenosti i mišićne aktivnosti ispoljava i u stanjima zapaljenja, cirkulatornih poremećaja kao i u premenstrualnom sindromu. Ovaj efekat se objašnjava uticajem vitamina na sintezu prostaglandina.
Takođe se vitaminu E pripisuje i zaštitna uloga u nastanku raka kod pušača s obzirom da je dokazano sprečavanje pretvaranja nitrita u nitrozamine (kancerogene materije). Svim ovim efektima vitamin E doprinosi zaštiti organizma od preranog starenja, održava funkcije nervnog i mišićnog sistema, pospešuje vitalnost i ukupnu aktivnost.
NAČIN PRIMENE
Deca i odrasli: 1 dražeja dnevno.
NAČIN ČUVANJA
Čuvati u originalnom pakovanju.
Čuvati van domašaja dece.
ROK UPOTREBE
3 godine. Ne sme se koristiti posle isteka roka upotrebe označenog na pakovanju.
PAKOVANJE: 30 dražeja

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVrati se u shop