za porudžbine preko 5000 RSD beplatna dostava

OLIGOGAL SE KAPS 30X0.1MG

624.75 rsd

Prirodni dijetetski proizvod OLIGOGAL Se sadrži organski vezan selen na bazi biotehnološki obogaćenog pivskog kvasca u kombinaciji sa vitaminima A, C i E. Selen je esencijalni oligoelement, neophodan…

Prirodni dijetetski proizvod OLIGOGAL Se sadrži organski vezan selen na bazi biotehnološki obogaćenog pivskog kvasca u kombinaciji sa vitaminima A, C i E.
Selen je esencijalni oligoelement, neophodan za normalno funkcionisanje organizma. Zbog česte deficitarnosti u lancu ishrane, selen se u nedovoljnoj meri unosi u organizam. Nedostatak selena se može nadoknaditi svakodnevnim uzimanjem Oligogal Se kao prirodnog mineralno-vitaminskog dijetetskog proizvoda sa organski vezanim selenom.
Namena
Primena organski vezanog selena daje pozitivne efekte kod zapaljenskih procesa, respiratornih smetnji i oštećenja jetre i vida. Pozitivno utice na potenciju, plodnost i trudnoću. Smanjuje rizik od nastajanja kancera.
Način primene
Jedna kapsula dnevno.
Dejstvo
Biohemijska uloga selena i vitamina A, C i E kao sastavnih delova sistema za odbranu organizma od oksidacionih oštećenja, sastoji se u regulaciji bioloških oksido-redukcionih procesa. Na taj način se održava prirodna ravnoteža u organizmu i usporava starenje. U uslovima izloženosti stresu, toksičnim i ostalim štetnim agensima (delovanje teških metala, UV i jonizujuće zračenje, smog, pušenje, prekomerno konzumiranje alkohola), selen i vitamini A, C i E imaju antioksidativno i protektivno dejstvo. Sam selen ispoljava zaštitni efekat u neposrednom dodiru sa štetnim agensima (npr. olovo, živa, kadmijum), unetim u organizam. Dokazano je da nedostatak selena u hrani dovodi do niza oboljenja, prvenstveno kardiovaskularnog i lokomotornog sistema, uz smanjenje opšte otpornosti i fiziološke aktivnosti celog organizma.

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVrati se u shop