za porudžbine preko 5000 RSD beplatna dostava

Multi Essence vitamin D3 1000IU 30 kapsula

Kategorija:

105.19 rsd

Vitamin D3 1000 IU kao hrana za posebne medicinske namene, zadovoljava povećane potrebe za vitaminom D3 kod odraslih. Proizvod je namenjen za dijetetsku regulaciju stanja i bolesti kod kojih je…

Vitamin D3 1000 IU kao hrana za posebne medicinske namene, zadovoljava povećane potrebe za vitaminom D3 kod odraslih. Proizvod je namenjen za dijetetsku regulaciju stanja i bolesti kod kojih je neophodna nadoknada vitamina D.
Način upotrebe
1 kapsula dnevno.
Dejstvo
MULTI ESSENCE Vitamin D3 1000 IU kao hrana za posebne medicinske namene, zadovoljava povećane potrebe za vitaminom D3 kod odraslih. Proizvod je namenjen za dijetetsku regulaciju stanja i bolesti kod kojih je neophodna nadoknada vitamina D.
• Vitamin D doprinosi normalnoj funkciji imunskog sistema.
• Vitamin D doprinosi održavanju normalne funkcije mišića.
• Vitamin D doprinosi održavanju normalnih kostiju.
Sastav
25 μg (1000 IU) vitamina D3.
Dodatni opis
Vitamin D je jedini vitamin koji se može sintetisati u našem organizmu. Vitamin D se sintetiše u koži, uz pomoć sunčeve svetlosti. Na ovaj način obezbeđuje se 80% potreba za vitaminom D. Ostatak se unosi hranom ili suplementacijom. U zimskim mesecima, kada nema dovoljno sunčeve svetlosti otežana je sinteza vitamina D, zato se obavezno preporučuje unos putem suplemenata, i to za sve starosne grupe.

Vitamin D je liposolubilni vitamin koji se sintetiše u koži pod dejstvom UV-zrakai u organiznu pretvara u aktivni oblik.

Uključen je u metabolizam kostiju, povećava resorpciju kalcijuma iz creva, ali takođe igra veoma važnu ulogu u normalnom imunološkom odgovoru. Vitamin D ima imunomodulatorno dejstvo. Postoje studije koje pokazuju njegovu ulogu u povećanju sposobnosti urođenog imunskog sistema da se bori protiv patogena.

Vitamin D dostiže najniži nivo tokom zimskih meseci, zbog čega ga naučnici često nazivaju „sezonskim stimulusom”, jer su niski nivoi vitamina D povezani sa povećanom učestalošću respiratornih infekcija.

Meke kapsule MULTI ESSENCE Vitamin D3 1000 IU obezbeđuju potrebnu količinu vitamina D3 kako bi se zadovoljile povećene potrebe organizma.

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVrati se u shop