za porudžbine preko 5000 RSD beplatna dostava

Magnezijum 400 + vitamin B6 30 kapusla

414.38 RSD

Magnezijum je mineral neophodan za održavanje dobrog zdravlja ljudskog organizma. Ovaj mineral učestvuje u aktiviranju više od 300 enzima koji omogućavaju normalno odvijanje brojnih metaboličkih procesa…

Magnezijum je mineral neophodan za održavanje dobrog zdravlja ljudskog organizma. Ovaj mineral učestvuje u aktiviranju više od 300 enzima koji omogućavaju normalno odvijanje brojnih metaboličkih procesa u organizmu.
Magnezijum doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji, smanjenju umora i iscrpljenosti i održavanju normalnog energetskog metabolizma, kao i normalnoj funkciji mišića i funkcionisanju nervnog sistema.
Da li naš organizam može da sintetiše magnezijum?
Budući da naš organizam nije u mogućnosti da sam proizvodi magnezijum, neophodno je njegovo unošenje putem hrane. Upotreba prehrambenih namirnica siromašnih magnezijumom, jednolična ishrana, određene navike u ishrani (previše masti I proteina, a nedovoljno proizvoda sa celim zrnom i celulozom), stres, sportske aktivnosti praćene pojačanim znojenjem i zahtevnim fizičkim naporom, prekomerno konzumiranje alkohola ili hronične bolesti u starijem životnom dobu (npr. dijabetes) mogu dovesti do manjka magnezijuma u organizmu.
Kako prepoznati nedostatak magnezijuma?
Nedostatak magnezijuma se manifestuje povećanom sklonošću stresu, smanjenim sposobnostima podnošenja opterećenja i promenljivom otpornošću organizma (slabim imunitetom).
Vitamin B6 je hidrosolubilan vitamin i predstavlja grupu supstanci: piridoksin, piridoksinal i piridoksamin, koje su blisko povezane i deluju združeno. Sva tri jedinjenja imaju vitaminsko dejstvo i nazivaju se zajedničkim imenom vitamin B6.
Koja je uloga vitamina B6 u našem organizmu?
Ovaj vitamin deluje kao koenzim u različitim hemijskim procesima u ljudskom telu koji su u vezi sa metabolizmom aminokiselina i proteina.
Vitamin B6 doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog sistema i normalnoj psihološkoj funkciji, kao i smanjenju umora i iscrpljenosti i održavanju normalnog energetskog metabolizma. Pored toga, ovaj vitamin doprinosi
i normalnoj funkciji imunog sistema i regulaciji hormonske aktivnosti.
Kombinacija magnezijuma i vitamina B6 je dokazana kao efikasna u poboljšanju svih simptoma predmenstrualnog sindroma.
Preporučuje se kod:
-grčeva i bolova u mišićima
-glavobolja i migrena
-neuropatskog bola
-pojačanog fizičkog napora (kod sportista)
-iscrpljenosti i umora
-nervne napetosti i razdražljivosti
-hipertenzije
-aritmije
-premenstrualnog sindroma (PMS)
-menstrualne migrene
-trudnoće
Upotreba:
Jedna do dve kapsule dnevno. Po savetu lekara ili farmaceuta.
Sastav:
-Magnezijum 400 mg
-Vitamin B6 2 mg

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVrati se u shop