za porudžbine preko 5000 RSD beplatna dostava

Magnesium+potassium shot 100ml

108.32 RSD

Dodatak ishrani koji na vrlo jedostavan i efikasa način povećava količinu magnezijuma i kalijuma u organizmu mentalno i fizički aktivnih ljudi. Pozitivno utiče na pravilno funkcionisanje…

Dodatak ishrani koji na vrlo jedostavan i efikasa način povećava količinu magnezijuma i kalijuma u organizmu mentalno i fizički aktivnih ljudi. Pozitivno utiče na pravilno funkcionisanje mišića, što sprečava njihove prekomerne kontrakcije. Ovaj dodatak ishrani u zgodnoj količini od 100ml garantuje pogodnost upotrebe u bilo koje vreme i bilo kom mestu. Jedna porcija (100 ml)
Dostupni ukusi: šumsko voće
Preporučuje se:
-ZA POBOLJŠANJE METABOLIČKIH PROCESA
-ZA SMANJENJE GRČEVA U MIŠIĆIMA
-ZA ODRŽAVANJE NORMALNE FUNKCIJE NERVNOG SISTEMA
-JER SMANJUJE UMOR I POSPANOST
Sastav
na 100 ml:
-Kalijum 430 mg
-Magnezijum 375 mg
-Vitamin B6 1,4 mg
Delovanje:
Kalijum je mineral zadužen za pravilno funkcionisanje nervnog, mišićnog i kardiovaskularnog sistema. Zahvaljujući pozitivnom naelektrisanju, kalijum učestvuje u sprovođenju električnih impulsa u ćelijama. Kalijum održava strukturu citoplazme (unutrašnjost ćelije), aktivator je ćelijskih enzima i čini osnovu nadražljivosti ćelije. Sa drugim katjonima u organizmu kalijum utiče na aktivnost svih tkiva, a posebno na nervnu provodljivost, kontrakciju mišića, srčani rad, regulaciju volumena krvi u organizmu i bubrežnu funkciju. Pored pomenutog, kalijum ima i veoma važnu ulogu u sintezi proteina iz aminokiselina, metabolizmu ugljenih hidrata, kao i održavanju kiselo-bazne ravnoteže u krvi i tkivima
Magnezijum doprinosi održavanju pravilnog energetskog metabolizma, pomaže u održavanju pravilne funcije mišića i održava normalne psihološke funkcije. Takođe doprinosi održavanju vaskularnog tonusa, krvnog pritiska i normalnog srčanog ritma. Učestvuje u metabolizmu glukoze i insulina.
Vitamin B6– učestvuje u metabolizmu proteina (značajan je za sintezu hema u hemoglobinu), potreban je za potpunu apsorpciju vitamina B12, pomaže u konverziji triptofana u niacin,deluje kao prirodni diuretik. Važan je za metabolizam nezasićenih masnih kiselina (linolne i linolenske).
Upotreba
Popijte 1 bočicu dnevno (100ml) u toku treninga.
Proizvod čuvati u frižideru najduže 24h od otvaranja.

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVrati se u shop