za porudžbine preko 5000 RSD beplatna dostava

CEVITAL VITAMIN C 500MG 60 TABLETA

Kategorija:

478.13 rsd

Cevital Vitamin C tablete sadrže 500mg vitamina C u jednoj tableti. Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunog i nervnog sistema. Ima važnu ulogu u većini oksido-redukcionih procesa…

Cevital Vitamin C tablete sadrže 500mg vitamina C u jednoj tableti. Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunog i nervnog sistema. Ima važnu ulogu u većini oksido-redukcionih procesa u organizmu i uključen je u više od 300 bioloških procesa. Neophodan je za metabolizam aminokiselina, neurotransmitera, holesterola, folne kiseline i gvožđa.
Zahvaljujući antioksidativnom i imunoprotektivnom delovanju preporučuje se njegova preventivna primena u cilju jačanja imuniteta, u sezoni prehlade i virusa, ali i kao pomoć ukoliko infekcija već postoji.
Vitamin C je hidrosolubilan vitamin koji se apsorbuje u sluznici usne duplje i gornjem delu tankog creva i ovom procesu pomažu vitamini i minerali. Stres, visoka temperatura, duvan, alkohol, loša ishrana, anoreksija, antibiotici i oralna kontraceptivna sredstva su najčešći faktori rizika za nedostatak vitamina C, pa je u ovim situacija posebno potrebno obratiti pažnju na unos dovoljnih količina.
Preporučuje se:
-kod oslabljenog imuniteta
-učestalih infekcija
-za prevenciju prehlade i gripa
-u stanjima stresa
-starijim osobama, sportistima, pušačima
-za bolju apsorpciju gvožđa kod upale i krvarenja desni
Upotreba
Odrasli i deca starija od 6 godina: 1 do 2 tablete dnevno, popiti sa čašom vode, mlakog čaja ili soka.

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVrati se u shop