za porudžbine preko 5000 RSD beplatna dostava

Čaj od korena belog sleza

Original price was: 411.00 rsd.Current price is: 349.35 rsd.

aj od korena belog sleza Aktivni sastojci belog sleza povoljno utiču na ublažavanje kašlja. Koristi se i za oblaganje nadražene kože i sluzokože disajnih organa…

Čaj od korena belog sleza
Aktivni sastojci belog sleza povoljno utiču na ublažavanje kašlja. Koristi se i za oblaganje nadražene kože i sluzokože disajnih organa i organa za varenje, i kao sastojak čajnih mešavina kod upala mokraćnih puteva
Neželjeni efekti i interakcije sa lekovima : Neželjeni efekti nisu poznati. U slučaju istovremene upotrebe sintetskih lekova, sluzi iz belog sleza mogu umanjiti njihovu resorpciju.
Način pripreme i upotrebe čaja:
Jednu supenu kašiku iseckanog korena preliti sa 200 ml predhodno prokuvane i ohlađene vode i uz povremeno mućkanje ostaviti 30-60 minuta a zatim procediti kroz tanak sloj pamuka. Više puta dnevno piti pripremljeni napitak po želji zaslađen medom.
Deci davati po jednu kašiku mlakog čaja na svaka dva sata.
Latinski naziv i familija :
Althaea officinalis L. (Malvaceae)
Opis:
Koren je debeo, razgranat, gusto prekriven mekim, belim dlakama. Stabljika je uspravna, a listovi trouglasti, plitko urezani, gusto pokriveni sjajnim dlakma. Cvetovi su pojedinačni ili u kratkim grozdovima. Listići spoljne čašice su dlakavi i šiljati, čašični listići su jajasti, a krunični listići su trouglasti, svetloružičasti ili beli. Raste u umerenom pojasu Evroazije, po vlažnim livadama, pored reka, na obodima poplavnih šuma.
Kao lekoviti deo biljke koristi se:
Osušen koren (Althaeae radix) ili list (Althaeae folium)
Hemijski sastav:
Koren belog sleza sadrži sluzi, asparagin, kalcijum oksalat, pektine, skrob, tanin, fenolne kiseline
Pakovanje : 50g

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVrati se u shop