za porudžbine preko 5000 RSD beplatna dostava

BILAX D® kapsule

Kategorija:

656.63 rsd

BILAX D® kapsule Bilax D kapsule Biljni proizvod koji može doprineti lakšem pražnjenju creva Dodatak ishrani Sastav: Standardizovani suvi ekstrakt kore krušine 4-5:1 (Frangulae extractum…

BILAX D® kapsule
Bilax D kapsule
Biljni proizvod koji može doprineti lakšem pražnjenju creva
Dodatak ishrani
Sastav:
Standardizovani suvi ekstrakt kore krušine 4-5:1 (Frangulae extractum siccum)
Etarsko ulje kima (Carvi aetheroleum)
Ostali sastojci:
Laktoza, kukuruzni skrob, želatin i aditivi: sredstvo protiv zgrudvavanja E551; boja E171
Osobine:
Bilax D je dodatak ishrani koji pomaže fiziološku funkciju i pražnjenje debelog creva. Sadrži standardizovani suvi ekstrakt kore krušine u količini koja odgovara 9 mg glukofrangulina A i 6 mg etarskog ulja kima, po kapsuli. Aktivni sastojci kore krušine, antrahinonski glikozidi, deluju laksantno putem dva različita mehanizma: sa jedne strane ovi sastojci stimulišu pokretljivost debelog creva što dovodi do ubrzanog prolaska crevnog sadržaja, a sa druge, regulisanjem prometa metabolita kroz zid creva, dovode do povećanja količine vode u crevima, što omekšava stolicu. Etarsko ulje kima povoljno deluje kod grčeva, nadimanja i gasova u gastrointestinalnom traktu. Zahvaljujući svojim aktivnim sastojcima, Bilax D omogućava pravilan rad organa za varenje, brži prolazak crevnog sadržaja i pražnjenje debelog creva u slučajevima akutnog zatvora. Deluje efikasno i brzo i ne izaziva bolne grčeve.
Način primene:
Odrasli: uzeti 1-2 kapsule sa dosta tečnosti, najbolje uveče, pred spavanje. Delovanje se očekuje posle 8-12 h od uzimanja proizvoda, odnosno sledećeg jutra.
Napomena:
Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti!
Proizvod se ne može koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu i nije namenjen dijagnozi, prevenciji i lečenju bolesti.
Proizvod sadrži laktozu.
Upozorenja:
Ne preporučuje se upotreba proizvoda osobama koje su preosetljive na bilo koji sastojak proizvoda. Proizvod nije namenjen trudnicama, dojiljama i deci mlađoj od 12 godina.
Ne preporučuje se upotreba ovog proizvoda osobama koje boluju od opstrukcije i/ili stenoze creva, upalne bolesti creva, bolova u stomaku nejasnog uzroka, dehidratacije, apendicitisa, ileusa (vezana creva), kao ni osobama sa nedijagnostifikovanim gastrointestinalnim tegobama kao što su abdominalni bol, nauzeja i povraćanje.
Ukoliko osoba koristi kardiotonične glikozide, antiaritmike, lekove koji izazivaju QT prolongaciju, diuretike, adrenokortikosteroide ili proizvode na bazi korena sladića, potrebno je da konsultuje lekara pre upotrebe proizvoda na bazi kore krušine.
Proizvod ne treba upotrebljavati u kontinuitetu duže od 2 nedelje, bez konsultacije sa lekarom.
Način čuvanja:
Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage, na temperaturi do 25ºC, van domašaja dece.
Rok trajanja:
2 godine
Neto količina:
30 kapsula (14,83 g)

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVrati se u shop