za porudžbine preko 5000 RSD beplatna dostava

BETAVITEVIT LIPOZOMALNO GVOŽĐE + VITAMIN C 30 TABLETA

701.25 rsd

BETAVITEVIT lipozomalno gvožđe je dijetetski suplement koji sadrži vitamin C i gvožđe (III) pirofosfat renomiranog japanskog proizvođača – Sunactiv® Fe, čijom je upotrebom postignuta dobra apsorpcija i…

BETAVITEVIT lipozomalno gvožđe je dijetetski suplement koji sadrži vitamin C i gvožđe (III) pirofosfat renomiranog japanskog proizvođača – Sunactiv® Fe, čijom je upotrebom postignuta dobra apsorpcija i odsustvo gastričnih smetnji nakon primene proizvoda.
Gvožđe je mikroelement neophodan za pravilno stvaranje crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina, doprinosi normalnom transportu kiseonika do ćelija, ulazi u sastav mioglobina i mnogih ćelijskih enzima (citohromi, katalaze, peroksidaze i dr) i doprinosi pravilnoj funkciji imunog sistema.
Primenom lipozomalnog oblika gvožđa u preparatu postiže se:
-veća bioraspoloživost i konstantno oslobađanje aktivnih principa
-odsustvo metalnog ukusa nakon primene
-bezbedna primena kod dece i odraslih
Na apsorpciju gvožđa povoljno utiče vitamin C koji dodatno doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog sistema kao i smanjenju umora i iscrpljenosti.
Preporučuje se:
-kod povećanih potreba za gvožđem (trudnoća, dojenje, pubertet)
-kod nedostatka gvožđa koji nastaje kao posledica nedovoljnog unosa hranom, smanjene resorpcije ili povećanog gubitka (kod žena tokom menstrualnog krvarenja, krvarenja kod hemoroidalne bolesti i sl.)
Upotreba
Deca starija od 7 godina i odrasli uzimaju 1 tabletu dnevno na prazak stomak, sat vremena pre ili dva sata posle obroka
Sastav
gvožđe (III) pirofosfat 14mg
vitamin C ( u obliku L-askorbinske kiseline) 60mg
Gvožđe je neophodno za sintezu hemoglobina i formiranje eritrocita i doprinosi normalnom transportu kiseonika u krvi. Ulazi u sastav mioglobina i mnogih ćelijskih enzima (citohromi, katalaze, peroksidaze i dr.) i doprinosi pravilnoj funkciji imunog sistema.
Vitamin C (askorbinska kiselina) stimuliše apsorpciju gvožđa jednim delom preko formiranja rastvorljivih gvožđe-askorbat helata (čime održava gvožđe u fero obliku), a drugim delom pretvaranjem feri oblika (oblik u kome je gvožđe prisutno u hrani biljnog porekla) u znatno rastvorljiviji, fero oblik. Pored toga, vitamin C ima važnu ulogu u stvaranju kolagena i regeneraciji ćelija kože, u oksido-redukcionim procesima (eliminaciji slobodnih radikala) i doprinosi jačanju imunog sistema.

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVrati se u shop