za porudžbine preko 5000 RSD beplatna dostava

BETAVITEVIT AKTIV FOLAT AKTIVNI OBLIK FOLNE KISELINE 400MCG + VITAMIN B12

Kategorija:

548.25 rsd

Betavitevit Aktiv Folat tablete sadrže folnu kiselinu i vitamin B12. Folna kiselina i vitamin B12 su neophodni za sintezu nukleinskih kiselina (DNK i RNK), imaju veoma važnu ulogu u…

Betavitevit Aktiv Folat tablete sadrže folnu kiselinu i vitamin B12. Folna kiselina i vitamin B12 su neophodni za sintezu nukleinskih kiselina (DNK i RNK), imaju veoma važnu ulogu u stvaranju crvenih krvnih zrnaca, koja prenose kiseonik do svih delova tela i omogućavaju pravilno funkcionisanje ćelija organizma.
Nedostatak folne kiseline dovodi do anemije. Ženama koje planiraju trudnoću i trudnicama, potrebna je veća koncentracija folne kiseline u organizmu.
Vitamin B12 učestvuje i u stvaranju mijelina koji formira zaštitni omotač oko nerava.
Preporučuje se:
-ženama koje planiraju trudnoću, trudnicama i dojiljama,
-starijim osobama,
-kao pomoć kod anemija nastalih usled nedostatka folne kiseline i vitamina B12 u organizmu,
-vegetarijancima,
-sportistima,
-ženama koje duže vreme koriste kontraceptivne pilule,
-za poboljšane koncentracije, pamćenja i ravnoteže,
-kod problema sa kožom, kosom i noktima,
-osobama izloženim psihofizičkim naporima,
-ženama u PMS-u i menopauzi
Sastav:
-folna kiselina
-vitamin B12
Folna kiselina pripada grupi B vitamina i neophodna je za sintezu nukleinskih kiselina (DNK i RNK). Ima veoma važnu ulogu u stvaranju crvenih krvnih zrnaca, koja prenose kiseonik do svih delova tela i omogućavaju pravilno funkcionisanje ćelija organizma. Nedostatak folne kiseline dovodi do anemije. Ženama koje planiraju trudnoću i trudnicama, potrebna je veća koncentracija folne kiseline u organizmu. Nizak nivo folne kiseline u trudnoći je povezan sa niskom telesnom težinom novorođančadi i povećanim rizikom za oštećenje neuralne cevi (formacije iz koje se razvijaju kičmena moždina i mozak).
Vitamin B12 stimuliše nastanak crvenih krvnih zrnaca, učestvuje u sintezi genetskog materijala DNK i RNK, kao i stvaranju mijelina koji formira zaštitni omotač oko nerava. Vitamin B12 pomaže prevođenje folne kiseline u njen aktivan oblik u organizmu.
Folna kiselina i vitamin B12 utiču na nivo aminokiseline homocistein u krvi, sprečavajući da se njegova koncentracija u krvi poveća. Povećane vrednosti homocisteina su povezane sa nastankom srčanih tegoba, depresije, slabljenjem pamćenja i koncentracije.
Upotreba
Deca starija od 7 godina i odrasli – 1 tableta dnevno

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVrati se u shop